A body-issue

Schermafbeelding_2015-05-26_om_14_585_333_int_c1_c_c

A body-issue is een initiatief gericht op fashion voor mensen met een beperking. Wat er op dit moment op de markt is, is kleding op maat gemaakt, wat de kleding erg duur maakt voor de consument. Dit heeft ertoe geleid dat modeontwerpster Katja van Groningen (Blithe) en Marije de Windt werkzaam bij Siza zorggroep met een creatief innovatieproces zijn gekomen. Door middel van het scannen van de consument in zittende houding met een 3D body scanner kunnen de kledingmaten nauwkeurig worden opgenomen. De belasting van het scannen is eenmalig. Aan de hand van een aantal metingen kan een maattabel worden gemaakt voor patronen voor zittende consumenten. Verder zullen de klanten ook toegang krijgen tot stijladvies op de persoonlijke virtuele paspop via een inlogcode. Voor meer informatie zie: www.abodyissue.com