Crafting Wearables

Pauline van Dongen

Pauline van Dongen

Crafting Wearables betreedt een nieuw veld van innovatie wat zich bevindt op het snijpunt van mode en technologie. Er wordt hier gericht op het verwerken van elektronica, vitaminen, microprocessoren, zonnepanelen, LEDs, of interactieve interfaces in het garen, de stof, of het kledingstuk. Ontwerpers experimenteren met deze ‘slimme materialen’ om ‘modieuze technologie’ te creëren. Dit wordt ook wel ‘draagbare technologie’ genoemd, of in het Engels kortweg ‘wearables’: technologie met een esthetische vormgeving.

Het interdisciplinaire onderzoeksproject ‘Crafting Wearables’ wil wearables ontwerpen die bestendig, modieus en commercieel haalbaar zijn binnen de productieketen. Om dit doel te bereiken, brengt de onderzoeksgroep de verschillende gebieden van mode, technologie, industrie, en wetenschappelijk onderzoek samen.
Voor meer informatie zie: www.craftingwearables.com/