Ontdek nieuwe kansen in sport en health met Fieldlab UPPS

Iedere sporter, iedere patiënt is anders, en dat maakt dat de eisen die aan een product gesteld worden nooit precies hetzelfde zullen zijn. Maatwerk is kostbaar en wordt ingezet als het echt niet anders kan. Maar hoe zou het zijn als producten écht op maat gemaakt kunnen worden, voor elke klant, zonder meerprijs? Welke nieuwe mogelijkheden ontstaan er dan? Dat is wat het fieldlab UPPS onderzoekt.

UPPS staat voor Ultra Personalized Products and Services; een direct gevolg van de opkomst van nieuwe technologieën als 3D-scannen, slimme sensoren, 3D printen en internet – toegepast in gepersonaliseerde producten.
UPPS zijn zeer geschikt voor bedrijven opererend in de sportsector of in de medische sector. Denk bijvoorbeeld aan sportkleding of protheses die naadloos op de huid aansluiten met behulp van 3D-scans, terwijl er met slimme sensoren realtime informatie vergaard kan worden over de lichaamstemperatuur of hartslag van de gebruiker. Dergelijke producten vergroten niet alleen het comfort van de gebruiker, maar verhogen ook de kwaliteit van de zorg die geleverd kan worden, of geven meer inzicht in een trainingsschema. Daarnaast bindt een persoonlijk product de klant aan uw bedrijf.
Het Fieldlab UPPS houdt zich bezig met het stimuleren van de ontwikkeling en innovatie rondom UPPS. Samen met u gaat ze de uitdagingen aan die komen kijken bij de ontwikkeling van een aanpasbaar product. Dit doet ze door kennisinstellingen, bedrijven, ontwerpers en onderzoekers aan elkaar te binden, en een netwerk te creëren waar partijen met gelijke doelen samen kunnen werken.
Lijkt u dit interessant of wilt u meer weten over Fieldlab UPPS? Neem contact op met Cees Hogendoorn via hogendoorn@clicknl.nl

oproep bedrijven 0316-01-01