Een UPPS op alle fronten: Aware Headphones

“Every wearable should be custom.” Dat is de zin waar de makers van de Aware Headphones hun succesvolle Kickstarter-campagne mee beginnen, en we zijn we het daar helemaal mee eens. Deze set 3D-geprinte, op maat gemaakte hoofdtelefoons is perfect in staat om hersen- en lichaamsactiviteit te meten via sensoren dankzij het unieke maatwerk met individuele pasvorm. 

Het oor is een orgaan dat individueel enorm verschilt. De anatomie van het oor is vergelijkbaar met een sleutelgat; een aantal gedeelde kenmerken en een aantal verschillende. Dat maakt producten voor het oor perfecte UPPS.

Doordat de Aware zo goed in het oor gepositioneerd kan worden is het beter dan enig ander apparaat in staat biosensoren te laten functioneren waardoor biometrische data zoals hersengolven, hartslag, afgelegde afstand, verbrande calorieën verzameld kunnen worden.

Deze data worden via Bluetooth verstuurd, waardoor de gebruiker via een app inzicht kan krijgen in zijn concentratieniveau, stresslevels, slaappatronen, enzovoort. Dit verhoogde bewustzijn van wat zich afspeelt in je hersenen helpt gebruikers om beter te focussen, stressniveaus te reguleren en hun slaappatronen beter te begrijpen.

De Aware wordt 3D-geprint  aan de hand van een 3D-scan van het oor. Meer weten? Kijk dan op de Kickstarter-pagina van het bedrijf.

https://www.kickstarter.com/projects/efitaware/the-aware-kickstart-the-hearable-revolution

Bron: 3Dprint magazine