ExoSOLS: een op maat gemaakte inlegzool, beschikbaar voor iedereen

sols-ryka-offering-custom-fitted-womens-footwear-3d-printed-orthotics-12Volgens de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten krijgt 57 procent van de Nederlanders tijdens zijn leven een of meerdere keren last van voetproblemen. Dat is vrij veel, maar voor veel mensen zijn de klachten niet ernstig genoeg om een podoloog te  bezoeken, en dus blijven ze met deze klachten lopen. Het Amerikaanse bedrijf SOLS biedt een goed alternatief: Op maat gemaakte inlegzolen voor een lage prijs, die in tegenstelling tot goedkopere, massa geproduceerde varianten wél helpen klachten op de lange termijn te verminderen.

SOLS heeft een achtergrond in de podotherapie, en biedt met dit product de klant een alternatief voor de duurdere voorgeschreven inlegzolen. Met behulp van foto’s van de voet wordt er een 3D-model van de voet gecreëerd, welke vervolgens gebruikt wordt om het hoofdonderdeel van de inlegzool te 3D-printen.

De inlegzool is opgebouwd uit verschillende onderdelen, waarbij elk onderdeel een eigen functie vervult: ‘Relief’, ‘Align’ en ‘Propel’. De bovenste ‘Relief’ laag biedt comfort in de vorm van een 3 mm dik schuimkussen. De laag verdeelt drukpunten gelijkmatig over het voetbed en absorbeert schokken die anders op de voeten, enkels of heupen terecht zouden komen. Het bepalende onderdeel van de inlegzool is de onderste laag; een 3D-geprint frame, gemodelleerd met behulp van foto’s van de voet van de gebruiker. Dit onderdeel ondersteunt de voet en zorgt ervoor dat het recht blijft staan (‘Align’). Daarnaast zorgen de losse linker- en rechtertong ervoor dat de voet vrij kan bewegen tijdens het lopen (‘Propel’).

Wil je meer weten over de ExoSols? Kijk dan op de website.

2952d437295705-573b801c52a91