Maak kennis met de projecten van Fieldlab UPPS 


Wenjun Zhou – STRIKKS costumer journey


Het Fieldlab UPPS is van start gegaan met een aantal bijzondere projecten die de brede problematiek rondom het ontwerpen, produceren en het aan de klant tonen en verkopen van Ultra Personalised Products & Services aanpakken. Samen met bedrijven gaat Fieldlab UPPS aan diverse projecten werken, die zijn voortgekomen uit de eerste call.

Enkel Voet Orthese op maat

Het Centrum Ortohopedie gaat op basis van een parametrisch ontwerp een gepersonaliseerde Enkel-Voet-Orthese 3D-printen aan de hand van 3D-maten van de gebruiker. Op basis van scans van 20 proefpersonen wordt het ontwerp ontwikkeld en getest.

Optimalisatie schermhandschoen

Om de vereiste bescherming te bieden moet de modulair opgebouwde Crossguard schermhandschoen (bestaande uit 40 onderdelen) optimaal aansluiten bij de afmetingen van de hand. Wat zijn de kritische maten die een gebruiker moet doorgeven aan het bedrijf of de handschoen te krijgen die hij past?

Gepersonaliseerde handvatten

Handvatten van rollators krijgen een complexe combinatie van krachten en momenten te verwerken waardoor moeilijk is te voorspellen welke kant een gebruiker op wil lopen. Robot Care Systems gaat onderzoeken of de functionaliteit van de handvatten door betere afstemming op de hand van de gebruiker en met nieuwe 3D-geprinte materiaalcombinaties verbeterd kan worden.

Customer Journey voor op maat gebreide truien voor Personalised Knitwear

In dit project wordt uitgezocht hoe een klant vanuit huis het beste het proces kan doorlopen van maatnemen, het samenstellen van een gepersonaliseerde en op maat gebreide trui naar het nemen van de aankoopbeslissing. Gaat de klant thuis een DIY scan maken of wordt het toch een meetlint? En hoe laat je de klant zien dat het op maat gebreide kledingstuk als gegoten zit? De flow wordt geëvalueerd met 20 op maat gebreide producten.

Visualiseren van op maat gebreide truien

Met STRIKKS werken we aan een technische oplossing om klanten te meten in de winkel, voor het verkrijgen van de lichaamsmaten in 3D. Daarna kan de klant een kledingstuk (knitwear) vormgeven en het resultaat op zichzelf zien en een goed beeld krijgen over hoe goed het past. Het systeem moet de klant het vertrouwen geven om dit gepersonaliseerde design voor zichzelf te bestellen.

Voorspellen van lichaamsvervormingen

Mododata wil de fit van een broek in verschillende houdingen kunnen voorspellen en gaat daarom onderzoeken of het mogelijk is vanuit een statische 3D-scan mogelijk de vervormingen van het menselijk lichaam te voorspellen tijdens het aannemen van verschillende houdingen en bewegingen.

Veiligheid en comfort

Samen met Geosatis wordt gewerkt aan het evalueren van maatsystemen  waarmee  met een minimaal aantal maten voor enkelbanden voor gevangenen een maximale mate van veiligheid en comfort moet worden gerealiseerd.

Naar verwachting worden in het voorjaar van 2019 tussenresultaten gepresenteerd.