VERSLAG DERDE MEET-UP FIELDLAB UPPS

Vrijdag 20 september 2019

TU Delft stimuleert nieuwe manier van samenwerking met lancering van de TU Delft Campus. Het grondgebied van de TU Delft wordt hiermee naast een plek voor onderwijs en onderzoek ook steeds meer een platform voor publiek-private samenwerking en open innovatie. Om dat kracht bij te zetten, heet het hele TU-gebied, inclusief het voormalige Technopolis-terrein, vanaf nu: TU Delft Campus. Op vrijdag 20 september vond de lancering plaats.

TU Delft heeft een lange traditie van samenwerking met bedrijven, maar de manier waarop verandert. TU Delft groeit naar ‘universiteit 4.0’, een innovatie-ecosysteem waarbinnen we samen optrekken met kennisinstellingen, bedrijven en overheden om de resultaten van onderzoek sneller bij markt en maatschappij te krijgen. Zo wordt gezamenlijk ‘impact voor een betere samenleving’, gecreëerd

Initiatieven die hierbij horen is het opzetten van fieldlabs voor innovatie en samenwerking, zoals  Fieldlab UPPS of het  RoboHouse.

Fieldlab UPPS presenteerde zich met een eigen stand aan het publiek door het geven van Dined Demo’s en het tonen van verschillende UPPS voorbeelden, waaronder een

Surfpak ontwikkeld op basis van 3D-scans.