3D hoofd scanner voor medische toepassing (gevuld)

‘Maatje van de maand’ – het belang van een passende bril (video)

MAAT!

Over het bedrijf

Maat! is een in Amsterdam gevestigde MedTech start-up gespecialiseerd in op maat gemaakte brillen voor de medische sector. We gebruiken een combinatie van 3D-scan en 3D-print technologie om een ​​bril op maat te maken met de perfecte pasvorm. Wij ontwerpen en produceren brillen voor kinderen en volwassenen met een speciale pathologie zoals het syndroom van Down, Goldenhar of craniofaciaal afwijking. Door vele problemen het het dragen van normale brillen, is een op maat gemaakte bril een zeer gewaardeerd product is voor deze gebruikers. Maat! ontwikkelde een gepatenteerde technologie om asymmetrie te compenseren die leidt tot perfect passende brillen. Om het product en proces te verbeteren, nemen zij deel aan het TUDelft Fieldlab UPPS.

Het project

De huidige 3D-scanprocedure met een structured scanner op een iPad behoeft klanten die minimaal 15 seconden stil kunnen zitten, wat voor de doelgroep van Maatbril niet altijd even gemakkelijk is. Daarom is Maat! op zoek naar een snellere 3D-scantechnologie op basis van goedkope scanoplossingen. Voormalige scanprojecten van de TU Delft (zoals handscanners) kunnen als richtlijn en informatiebron worden gebruikt. Naast de functionele ontwikkeling van de scanner, moet het ontwerp vriendelijk, speels en medisch verantwoord zijn voor de beoogde gebruikers

Huidige scan methode bij Maat!

Uitdagingen

1. Ontwerp en ontwikkel een gloednieuwe 3D-hoofdscanner;

2. Evalueer de nauwkeurigheid van de scans, vooral voor de gebieden die relevant zijn voor het ontwerp van brilmonturen;

3. Zorg ervoor dat het ontwerp van de scanner niet beangstigend en mogelijk zelfs speels is om een ​​positieve gebruikersinteractie met kinderen met pathologieën te waarborgen.

We zoeken

Een IPD-student met interesse in 3D-scanning en Ergonomics & Human Factors. Je bent ook vrij om de opdracht af te stemmen op je eigen leerdoelen en interesses.

Wij bieden

De Applied Labs vormen je (virtuele) werkomgeving. Wij zijn een klein team van experts in ergonomie en menselijke factoren, die onderzoek doen naar personalisatie van het ontwerp en de fabricage op basis van 3D-antropometrie en vormmodellering. We zullen nauw samenwerken met het bedrijf Maatbril.

Heb je interesse of heb je aanvullende vragen, stuur dan een e-mail naar Wolf Song (Y.Song@tudelft.nl) of Laura Ahsmann (l.l.ahsmann@tudelft.nl).