BMW

Duim prothese voor assembleurs

Voor het aanbrengen van (tijdelijke) klikverbindingen in auto’s gebruiken assembleurs hun vingers en duimen. Doordat de duim herhaaldelijk belast wordt met hoge druk op een plek ontstaan vaak blessures. Een oplossing in de vorm van een drukverdeler is gewenst.

Handschoenen die niet goed passen kunnen niet de correcte ondersteuning bieden. 3D scannen en 3D printen kunnen hier de oplossing voor bieden.

  • Met een draagbare 3D scanner worden de duimen van de assembleur gedigitaliseerd
  • Met een parametrisch model wordt het ontwerp aangepast aan de digitale data van de duim
  • Met een 3D printer wordt er een flexibele brace gecreëerd om bewegingen met de duim te beperken en krachten te verdelen

Benieuwd wat het Fieldlab UPPS voor u kan betekenen?

Een assembleur aan het werk

Een assembleur aan het werk

Een assembleur aan het werk

De brace in gebruik

BMW en Technical University of Munich hebben samengewerkt om de duimen van de assembleurs te scannen. De verzamelde data te is gebruikt bij het maken van unieke duim braces die konden worden gedragen over de handschoenen. Het ontwerp van de brace beperkt ongewenste bewegingen en beperkt de uitgeoefende druk door deze te verdelen over duim en hand. De braces zijn gemaakt van het semi flexibele TPU en komen uit een 3D printer. Na een kleine pilot is er veel positieve feedback ontvangen van de assembleurs. Ze zijn nu van plan om het uit te rollen over een grotere groep assembleurs. Dit is een goed voorbeeld van een veilige UPPS.