IT’S A WRAP: UPPS SYMPOSIUM PERFECT FIT 2023

April 25, 2023

Het UPPS Symposium Perfect Fit evenement vond plaats op donderdag 20 april 2023 aan de Faculteit Industrieel Ontwerpen in Delft. Dit symposium, georganiseerd door Fieldlab UPPS en NEXT UPPS en financieel ondersteund door CLICKNL, NWO, TU Delft en private partners, was toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd was in onderzoek en ontwikkeling van UPPS.

Het symposium bracht een diverse groep deelnemers samen, waaronder onderzoekers, ontwerpers, professionals uit de industrie en studenten die gepassioneerd zijn over ultra-gepersonaliseerde producten en diensten (UPPS). De deelnemers hadden de mogelijkheid om ervaringen te delen, in contact te komen met experts, potentiële UPPS-technologieën te verkennen, deel te nemen aan discussies en te reflecteren op de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met de ontwikkeling van UPPS.

Het evenement werd afgetrapt met een warm welkom en introductie door projectleider Professor Daan van Eijk, die een compacte update gaf over het het werk dat zowel binnen het fieldlab UPPS-project en het NEXT UPPS-project is verricht. Daarop volgden projectpresentaties vanuit vier verschillende industrieën, waaronder gepersonaliseerde avatars voor lingerie (HYPERcurve studio), gepersonaliseerde oordopjes (Dopple), gepersonaliseerde non-invasieve beademingsmaskers voor kinderen op de kinder-IC (Amsterdam UMC) en de toepassing van UPPS in ontwerp en innovatie in de wielren topsport (Team DSM). De presentaties van alle projectpartners kun je hier terugzien: HYPERcurve studio, Dopple, Amsterdam UMC, Team DSM.

Deelnemers konden vervolgens kiezen uit een van de vier verschillende workshops, elk gefaciliteerd door één of twee Next UPPS onderzoekers. De workshops behandelden verschillende thema’s, waaronder 3D/4D scanning en design automatisering, services voor gebruikersparticipatie, productie-uitdagingen en de verschillende aspecten van de UPPS-ontwikkelingscyclus vanuit het perspectief van een bedrijf, allemaal gerelateerd aan ultra-personalisatie.

Het symposium werd afgesloten met een inspirerende keynote van Peter Joosten, een futurist en biohacker. Vanuit de huidige technologische ontwikkelingen en trends legde hij verbanden met de vier UPPS-domeinen (gezondheid, mode, veiligheid en sport) en gaf op basis daarvan zijn visie over toekomstige richtingen voor UPPS. Joosten bood ook advies over hoe UPPS nog succesvoller zou kunnen worden gemaakt!

Al met al was het UPPS Symposium Perfect Fit een groot succes omdat het een uniek platform bood voor het delen van kennis, netwerken en het verzamelen van ideeën voor toekomstige samenwerking op het gebied van ultra-personalisatie van producten en diensten.

Met dank aan iedereen die ons symposium heeft bijgewoond. We waarderen uw tijd en inzet en we hopen dat u contact blijft houden!